Unitat de Sèpsia
Des de l’any 2008, Son Llàtzer disposa de la Unitat Multidisciplinària de Sèpsia, la primera d’Europa, que funciona amb l’aplicació del Projecte Informatitzat Multidisciplinari de la Gestió de la Sèpsia (PIMIS), implementat l’any 2006, que permet detectar ràpidament els pacients amb sèpsia greu i tractar-los precoçment. L’aplicació del PIMIS permet reduir considerablement el nombre de casos de mort per infeccions greus generalitzades a causa de virus, fongs, paràsits o bacteris.
Aquest projecte compta amb el suport científic de la Societat Espanyola de Medicina Crítica, Cures Intensives i Unitats Coronàries, segons la qual la sèpsia greu és la causa principal de mortalitat als hospitals espanyols. No obstant això, amb el treball multidisciplinari clínic —en el qual estan implicats metges intensivistes, facultatius d’urgències, internistes, cirurgians, pneumòlegs, farmacèutics, microbiòlegs i personal d’infermeria— l’Hospital Son Llàtzer aconsegueix dia rere dia reduir la mortalitat dels pacients amb sèpsia greu i amb xoc sèptic.
A més de contribuir a reduir la taxa de mortalitat, el PIMIS permet acurçar el temps d’estada dels pacients a l’Hospital i disminuir la necessitat d’ingressos a la Unitat de Cures Intensives i, consegüentment, un estalvi important en els costos de gestió.
El PIMIS va constar de dues fases. La primera va consistir en el desenvolupament d’un protocol, integrat en el sistema informàtic de l’Hospital, que pot ser activat per qualsevol metge quan les dades clíniques del pacient compleixin els criteris de sèpsia greu. Durant la segona fase (febrer de 2008), va començar a funcionar com a experiència pilot la Unitat Multidisciplinària de Sèpsia, amb una estructura organitzativa pionera en l’àmbit sanitari i en la qual participen metges de diferents especialitats, que s’ocupen dels pacients amb sèpsia greu ingressats a l’Hospital.
- Telèfon: 871 201 558
- Horari d'atenció:
de 9.00 a 14.00