Actualidad Noticias

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, s’afegeix al Dia Mundial contra l’Hepatitis i visita la taula informativa que ha instal·lat a Son Llàtzer l’associació AMAHC

28/07/2014
L’Associació Mallorquina d’Afectats per l’Hepatitis C instal·la una taula informativa a Son Llàtzer a fi de cridar l’atenció sobre aquesta malaltia silenciosa i, encara ara, bastant desconeguda

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, acompanyat de la direcció mèdica de l’Hospital Son Llàtzer, ha visitat avui matí la taula informativa que ha instal·lat en aquest hospital l’Associació Mallorquina d’Afectats per l’Hepatitis C (AMAHC) amb motiu del Dia Mundial contra l’Hepatitis, que es commemora avui. D’aquesta manera es pretén augmentar la sensibilització i la comprensió de l’hepatitis viral i les malalties que provoca. Al llarg de tot el dia s’oferirà informació sobre aquesta malaltia, les causes, les activitats de prevenció i control i les malalties associades a l’hepatitis.
L’hepatitis viral -un grup de malalties infeccioses que comprèn les hepatitis A, B, C, D i E- afecta milions de persones en tot el món, ja que provoca hepatopaties agudes i cròniques i causa la mort de prop d’1,4 milions de persones cada any.
L'Hospital Son Llàtzer tracta anualment entre 120 i 150 pacients afectats per diferents tipus d'hepatitis. L'hepatitis B i l'hepatitis C, juntament amb els coinfectats de VIH, són tractats per diferents serveis de l'hospital: el Servei de Digestiu, el Servei de Medicina Interna-Infeccioses per als pacients coinfectats de VIH i per l'especialista en hepatitis del Servei de Farmàcia.
Hepatitis C
L’hepatitis C és una malaltia vírica que ataca el fetge i que pot tardar anys a manifestar-se i sovint causa danys irreversibles. El quadre clínic pot anar des d’un patiment lleu amb símptomes com ara febre, nàusees, cansament, color groc de la pell, pèrdua de la gana, dolors musculars, orina fosca..., fins a una afecció greu i permanent que pot desembocar en cirrosi o càncer de fetge. El virus de l’hepatitis C es pot transmetre pel contacte amb la sang d’una persona infectada a través de transfusions, tatuatges, injeccions que no són d’un sol ús, pírcings, etc.
Es calcula que en el món hi ha entre 130 i 150 milions de persones que pateixen aquesta malaltia i uns 350.000 malalts moren cada anys per afeccions hepàtiques vinculades amb l’hepatitis C. Actualment, el tractament antivíric aconsegueix bons resultats en el 50-90 % dels casos, en funció del tractament aplicat, i ha mostrat eficàcia per limitar el desenvolupament de cirrosi i càncer de fetge, d’aquí la importància d’un diagnòstic precoç.