L’Hospital Son Llàtzer utilitza la biòpsia per ressonància magnètica per diagnosticar el càncer de mama
Determinats tipus de càncer no són visibles de manera evident amb les proves mamogràfiques o ecogràfiques; per això, quan el facultatiu té la sospita que pot haver-hi un tumor amagat, demana una biòpsia per ressonància magnètica, que permet detectar la lesió.
Abans que es començàs a aplicar aquesta tècnica, quan se sospitava un tumor i no hi havia manera de diagnosticar-lo amb les biòpsies convencionals es feia un seguiment rigorós de l’evolució de la pacient o li feien una mastectomia, en lloc d’extirpar només la part danyada. En els darrers anys, algunes dones també eren remeses a hospitals de Barcelona perquè els hi fessin aquest tipus de biòpsia.
Ara, però, la biòpsia per ressonància magnètica que s’aplica a l’Hospital Son Llàtzer —l’únic centre públic de les Illes Balears que utilitza aquest tècnica— permet localitzar la lesió de manera concreta i, per tant, extreure la part tumoral. Carmen Martínez, cap del Servei de Radiologia, explica que des que es fa servir aquest procediment s’han diagnosticat entre vuit i deu càncers que no s’havien pogut detectar amb les proves convencionals.