L'hospital Programes Diàlegs Son Llàtzer Nota de premsa

L’edició de 2011 de “Diàlegs Son Llàtzer” comença amb una conferència del cuiner Santi Taura

18 de maig de 2011 Comunicació Son Llàtzer
El 18 de gener, de 13.30 a 15.00 hores, l’Hospital Son Llàtzer iniciarà a la sala d’actes del centre l’edició de 2011 del programa “Diàlegs Son Llàtzer” amb un conferència del cuiner de Lloseta Santi Taura titulada “Menjar bo i saludable”. En acabar, també oferirà un espectacle de cuina en directe (show cooking) per al públic assistent, en què elaborarà dos plats creats per ell.

Santi Taura, que serà presentat per Lluís Masmiquel, cap del Servei d’Endocrinologia, comptarà durant l’espectacle amb la participació de dos metges experts en gastronomia, l’epidemiòleg Antoni Pareja i el traumatòleg Mariano Martínez.

El programa “Diàlegs Son Llàtzer” d’enguany inclou una conferència —la data de la qual encara no està concretada— del metge Luis Rojas Marcos, director des de 1981 dels Serveis Psiquiàtrics de la xarxa d’hospitals públics de Nova York i autor de nombrosos llibres com ara Superar la adversidad, La autoestima i Convivir, entre d’altres.

També comptarem amb la presència de Camilo José Cela Conde, doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona i director del Laboratori de Sistemàtica Humana de la Universitat de les Illes Balears, que pronunciarà la conferència titulada “El arte en el cerebro, las redes neuronales implicadas en la percepción de la belleza”.

El programa “Diàlegs Son Llàtzer” es va instaurar l’any passat sota el títol “Salut i humanitats”, en el qual varen participar Albert Espinosa, guionista de la pel·lícula Planta cuarta; Emilio Duró, especialista en recursos humans i en motivació personal; i Rafael Matesanz, director de l’Organizació Nacional de Trasplantaments, una institució la missió fonamental de la qual és facilitar la donació i el trasplantament d’òrgans, teixits i cèl·lules.

El programa “Diàlegs Son Llàtzer” està adreçat al personal del centre, però també als pacients i al públic en general amb l’objectiu d’apropar la sanitat a la ciutadania. Volem que es percebi l’Hospital no com un lloc de malaltia sinó de curació, i això significa parar atenció al cos i a l’ànima.