Actualidad Noticias

Isabel Garau, oncòloga de l’Hospital Son Llàtzer, primera doctora que presenta una ponència en anglès a Sibèria

20/04/2016
Dra. Falcó, Dra. Garau y Jonathan MacFarland

Dra. Falcó, Dra. Garau y Jonathan MacFarland

Dijous que ve, 21 d’abril, la Dra. Isabel Garau, oncòloga del Servei d’Oncologia de l’Hospital Son Llàtzer, que dirigeix la Dra. Esther Falcó, exposarà un cas clínic en el marc d’un congrés a la Universitat Estatal de Medicina de Krasnoiarsk, en aquesta ciutat russa de Sibèria.

La Dra. Garau serà la primera doctora espanyola que presenta un cas clínic en anglès a Sibèria. El cas que exposarà versa sobre un pacient oncològic, tot i que està dirigit també a professionals no especialitzats en oncologia, amb la qual cosa tendrà interès per a facultatius i residents d’altres especialitats.

A més, la presentació del cas clínic de la Dra. Garau s’emetrà per videoconferència a l’Hospital Son Llàtzer a les 10.00 a l’aula 2, per la qual cosa hi podran assistir facultatius, residents, infermers i qualsevol professional interessat en el tema.

La invitació per participar en el congrés va sorgir de Jonathan McFarland, professor d’anglès mèdic de renom internacional que fa feina als principals hospitals de les Illes Balears, el qual ha establit una col·laboració amb la Universitat Estatal de Medicina I. M. Setxenov, de Moscou, que és la facultat de medicina més antiga i prestigiosa de Rússia. El Departament de Llengües Estrangeres, dirigit per la professora Irina Markòvina, els va convidar a participar en la conferència titulada “Advanced Training Programme for Teachers of English of Medical and Pharmaceutical Universities” (“Programa de formació avançada per a professors d’anglès de facultats de medicina i de farmàcia”).

 

La Dra. Garau, metgessa especialista en oncologia de l’Hospital Son Llàtzer des de 2006, ha participat en nombrosos congressos i en moltes reunions d’àmbit estatal i internacional amb més de cinquanta pòsters i comunicacions orals i també com a ponent convidada, i en un centenar de publicacions —igualment d’àmbit estatal i internacional— en revistes i llibres especialitzats. La participació en aquest congrés obre una via molt interessant per a futures col·laboracions amb les universitats I. M. Setxenov i de Krasnoiarsk.